Vuoden 2019 asioiden ja tapahtumien tilinpäätös; tulos positiivinen

 

 

 

 

 

 

Onpa mukavaa, että löysit tänne blogisivulle. Täällä kirjoittelen erilaisista elämään liittyvistä aiheista. Aiheet voivat olla mitä vain maasta taivaaseen tai toisinpäin. Näkyvää ja näkymätöntä. Elämä on niin ihmeellistä.

 

Namasté 💜

 

Anne 


 

”Vihdoinkin vuosi vaihtuu …. ” olen kuullut useamman ihmisen sanovan. Heidän vuotensa 2019 on ollut osaltaan hyvin raskas ja jo ajatuskin siitä, että vuosi vihdoinkin vaihtuu tuo heille kevyemmän ja positiivisemman olotilan. 

 

Miten vuosi 2019 sinun elämässäsi näyttäytyi? 

 

Vuoden vaihtuessa on perinteisesti pysähdytty antamaan edes pikkuisen huomiota menneen vuoden tapahtumiin. Mahdollisesti olet läpikäynyt hyvinkin raskaita asioita ja voinut jopa ajoittain luulla, ettei selviytyminen ole mahdollista. Toisin kuitenkin kävi, eikö vaan 😊. On myös mahdollista, että vuosi 2019 on ollut sinulle oikein onnen vuosi, eikä se ole tuntunut kovinkaan raskaalta. 

Niin tai näin, uskon että jokaisen ihmisen vuoteen on mahtunut niin ilon kuin surunkin hetkiä. 

 

 

Miten valtaosa vuoden 2019 tapahtumista voidaan tilinpäätöksessä kirjata hyviin tapahtumiin? 

 

Se, katsooko tapahtumia hyvinä vai huonoina, on paljolti kiinni siitä mistä näkökulmasta haluaa tai päättää asioita ja tapahtumia tarkastella. Ehdotan, että otat pienen hetken ja teet itsellesi vuoden 2019 tilinpäätöksen elämäntapahtumiin liittyen. Tarvitset tilinpäätöksen tekoon paperia ja kynän.

 

 

 

 

Jaa paperi viivoilla neljään osaan eli paperissasi on ikään kuin neljä laatikkoa. 

 

- Kirjoita vasemman puoleiseen ”ylälaatikkoon” ne asiat/tapahtumat, jotka muistat kokeneesi hyvinä. 

- Kirjoita oikean puoleiseen ”ylälaatikkoon” ne asiat/tapahtumat, jotka muistat kokeneesi ikävinä tai huonoina.

Lue vielä kerran kohta kohdalta oikeasta ”ylälaatikosta” ikäviksi tai huonoiksi kokemasi asiat ja mieti nyt jälkeenpäin mitä hyvää kustakin tapahtumasta opit. 

- Kirjoita nyt oikean puoleiseen "alalaatikkoon" ikävien tapahtumien/asioiden mahdollistamat hyvät opit tai oivallukset. 

 

Oppi tai oivallus voi olla esimerkiksi, että: 

Uskalsin sanoa työkaverille/ystävälle/puolisolle/ex-puolisolle tai jollekin muulle miten en salli enää itseäni kohdeltavan” 

tai 

Lopultakin ymmärsin, että minun on etsittävä uusi työpaikka” 

tai 

”Ymmärsin ja hyväksyin, että puolisoni/ystäväni/työkaverini on narsistinen ja minun on tarpeellista tehdä muutoksia omalta osaltani” 

tai 

Tuo vastenmielinen tapahtuma pakotti minut näkemään ….. ja viimeinkin tiedän, miten minun tulee toimia …..” 

tai

Osasin etsiä apua tilanteeseeni ja kykenin siten ….” 

tai

Uskalsin sanoa miltä minusta oikeasti tuntui…

 

Kirjaa omaan listaasi oivalluksia oman vuotesi tapahtumista. 

 

- Anna sitten tapahtumien myötä oivaltamillesi asioille lyhyet nimet esim. rajojen laitto, irtipäästäminen, itsen kunnioittaminen, anteeksianto, rohkeus, uhrautumisen lopettaminen, viisaus, avautuminen, itsen hyväksyminen jne. ja kirjoita ne vasemman puoleiseen ”alalaatikkoon”.

 

Kun olet saanut tilinpäätöksesi kaikki neljä lokeroa valmiiksi, lue ne vielä kerran. Eli aloita vasemmasta ”ylälaatikosta” ja katso hyviksi kokemiasi asioita. Sen jälkeen katso oikeasta ”ylälaatikosta” ikäviksi kokemiasi asioita tai tapahtumia. Anna katseen suuntautua oikeaan ”alalaatikkoon” ja huomioi mitä hyvää noiden ikävien asioiden ja tapahtumien myötä sait oppia ja oivaltaa. Sen jälkeen katso vielä vasemman puoleista ”alalaatikkoa” johon olet nimennyt lyhyesti nuo oppimasi ja oivaltamasi asiat. 

 

Huomaathan … vuoden 2019 kirjaamiesi hyvien asioiden/tapahtumien lisäksi myös ikävät asiat tai tapahtumat ovat valtaosaltaan muuttuneet hyviksi asioiksi tai tapahtumiksi … 

Näin ollen, kun katsot omaa tilinpäätöstäsi vuodelta 2019, voit todeta tuloksen olevan positiivinen. 😊💕

 

Nyt, kun vuosi on juuri vaihtumassa, sinulla on valtaisa määrä hyviä kokemuksia vuodelta 2019, joiden siivittämänä osaat sekä uskallat ponnistaa ja suunnistaa entistä ehompana uuteen vuoteen 2020!

 

Kiitos kuluneesta vuodesta 2019!

 

 

Hyvää ja loistokasta Uutta Vuotta 2020!

 

 

 

Namasté 💞

 

 

Rakkaudella Anne